Samklang. Det gamle testamentet i Den norske kirkes prekener – nå digitalt tilgjengelig

Terje Stordalen (ansvarlig red.), Anders Aschim, Kåre Berge, Knut Holter, Kristin Joachimsen og Marta Høyland Lavik: Samklang. Det gamle testamentet i Den norske kirkes prekener, Verbum 2023.

Boka Samklang har faglige artikler og tekstrefleksjoner over utvalgte prekentekster. Artiklene løfter opp tekstenes historie og gir eksempler på hvordan de kan gjøres relevante i vår tid. Boka er en del av et prosjekt på oppdrag fra Kirkerådet, ledet av Norsk Gammeltestamentlig Selskap i samarbeid med Presteforeningen. Antologien ble utgitt av Verbum i 2023, og er nå tilgjengelig digitalt på nett – både her på prest.no og på ressursbanken.no.

Boka er nr. 52 i Presteforeningens studiebibliotek.

Last ned digitalt omslag og boka som pdf via lenkene nedenfor.
Ønsker du å kjøpe boka fysisk – se Verbum forlags nettside (lenke nedenfor).

Boka presenteres slik av forlaget:

I gudstjenesten klinger ulike tekster sammen. Tekster fra Det gamle testamentet kan oppleves som fremmede eller vanskelige, men de kan også åpne og utvide. Denne boken bidrar til prekenforberedelser ved å vise hvordan vi kan lese og bruke tekster fra GT i kirken. Den kan også egne seg for studenter og interesserte bibellesere.

Presteforeningen har utarbeidet et studieopplegg til boka som var lagt opp med studiesamlinger gjennom kirkeåret. Tekstrefleksjonene i boka er til tekster fra II. tekstrekke.

Last ned Presteforeningens studieopplegg via lenken nedenfor.

Studieopplegg for lokallag 1/2023 Bruk av Det gamle testamente i prekener

Samklang - fra Verbum forlags nettside