Brenselstilskudd
Prestenes boligordning er opphevet. Prestene har rett til å bo i boligene så lenge nåværende arbeidsforhold varer. I disse tilfeller videreføres en ordning med brenselstilskudd.
Prestenes boligordning er opphevet. Prestene har rett til å bo i boligene så lenge nåværende arbeidsforhold varer. I disse tilfeller videreføres en ordning med brenselstilskudd.
Det ytes flyttegodtgjørelse for ansatte i rettssubjektet Den norske kirke når flytting er nødvendig i forbindelse med overgang til annen stilling i virksomheten eller ved annen pålagt flytting grunnet endret tjenestested.
Presteforeningen har både et sentralt boligombud og regionale boligombud i hvert bispedømme. Etter avviklingen av boplikten 1.9.2015 bor fortsatt omlag 200 menighetsprester i tjenestebolig.
Presteforeningens sentralstyre avga 26.01.2021 høringsuttalelse til Barne- og familiedepartementet til forslag om Ny lov om Opplysningsvesenets fond.
Vi opplever at KA forsøker å skape et inntrykk av at det prestenes fagforeninger vil, er å videreføre den såkalte boligavtalen. Det er feil. Vårt fokus er framtiden. Det synes likevel nødvendig å gi vår framstilling av de faktiske forhold som ligger bak dagens lønnsnivå for prester.
Ved bopliktens opphør eide OVF 415 presteboliger og hadde økonomiske forpliktelser for omtrent samme antall kommunale presteboliger. Pr. november 2019 er det 109 prester som bor i OVF-bolig i gammel ordning og ca 100 prester som bor i kommunal bolig i gammel ordning.
Dette gjelder prester som fortsatt bor i tjenesteboligen de bodde i før 01.09.2015.
Her er litt informasjon til deg som søker stilling der det stilles, eller kan stilles, tjenestebolig til disposisjon. Etter at boplikten ble opphevet er det fortsatt cirka 300 boliger som benyttes
Tirsdag 7. mars arrangerte Presteforeningen boligkonferanse i samarbeid med Opplysningsvesenets fond (OVF). Rundt 50 personer, som på ulike måter har en rolle i boligordningene, deltok på
Ny tjenesteboligordning fra 2015. Gjelder i områder hvor bolig er nødvendig for å få